keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Itse värjäämäni lankaNyt se on tehty! Nimittäin langan värjääminen. Syyskuussa innostuin tilaamaan Kool-Aid jauheita ja jo nyt olen värjännytkin niillä, joten aika nopeaa touhua (minulta).

Ohjeita löytyi netistä vaikka minkä verran, mutta vähemmän mikrovärjäykseen, joten lopulta värjäys tapahtui näillä ohjeilla. (Ymmärtääkseni tuon blogin Muksuaitta-nettikauppa ei ole enää toiminnassa.)

Tuota samaista Kool-Aid jauhetta toiset käyttävät myös mehun tekoon. Jos en ole väärin ymmärtänyt niin nuissa on elintarvikeväriä, joka hoitaa langan värjäämisen ja sitruunahappoa, joka sitten hoitaa sen värin kiinnittämisen. Näillä voi myös värjätä esim. hiukset!

Väreinä/ makuina käytin pussin Orangea ja pussin Mixed Berrya. Orange oli tuo oranssi ja Mixed Berrysta tuli sinistä. Netistä löytyy aika hyvin nuiden jauheiden väritkin.


Lankana käytin Vuorelman Vetoa, valkoista. Valkoinen väri jäi paikka paikoin näkyviin, etenkin niihin kohti missä minulla oli apulangat (eli tuossa värin vaihtumiskohdissa). On tämä silti paras minun värjäämäni lanka :)

Jos olen onnistunut suunnitelmieni mukaan, niin sukkaan tulisi jonkinlaiset pystyraidat. Tai sitten ei. Sen näkee kunhan ehdin neuloa tämän.

1 kommentti: