tiistai 17. huhtikuuta 2012

Yhdeksän kaapelin pipo

Lanka: Cascade 220 SW Sport

Pipo itselle. Ehkäpä tätä pipoa ei enää tänä keväänä tarvita (toivottavasti). Toisaalta ulkona sataa nyt räntää ja maa on valkoisena (-0,3 näyttää mittari), joten ehkä laitan tämän päähäni tänään töihin mennessä. Eipähän tarvitsisi odottaa koekäyttöä ensi talveen.

Langasta tykkään tosi paljon, yhden pipon olen tehnyt tällä langalla aikaisemminkin ja tykkäsin silloinkin. Mielenkiinnolla odotan miten kestää käyttöä, näyttäisi nimittäin siltä että saattaa nyppyyntyä helposti.

Päässä:

Aloitus oli ihan metka:
Ensin neulottiin tasona tuommoinen panta ja sen reunasta sitten kerättiin silmukat ja aloitettiin varsinaisen pipon neulominen. Tuo pannan neulominen oli yllättävän hidasta (ehkä siksi että sitä piti neuloa n. puoli metriä...), mutta sitten loppu hattu tuli kuin itsestään.

Lankaa hattu kulutti 189g. Luulin että 150g olisi riittänyt, mutta ei. Ravelrystä kyselin tätä lankaa ja onneksi Riikkis lahjoitti minulle yhden vähän vajaan lankakerän joka riitti että sain tämän valmiiksi.

5 kommenttia:

 1. Näyttää hurjan vaikealta mallilta.

  VastaaPoista
 2. Ei se loppujen lopuksi paha ollut, jos vaan osaa lettejä tehdä. Vaikein osuus oli ehkä tuo "panta", täytyi useamman kerran lukaista ohje ennenkuin älysin että mitä pitää tehdä :D

  VastaaPoista
 3. Komppaan ehdottomasti edellistä!

  VastaaPoista
 4. Samoilla linjoilla minäkin: tosi hieno!

  VastaaPoista